Leírás
Az ízesített zöld teákban a zöld teák immunerősítő, fogyasztó hatását házasítják vitaminokkal, virágokkal, aszalt gyümölcsökkel, mesés fűszerekkel, gyógynövényekkel.
Pezsgős eper zöld tea tökéletsen ötvözi, és balanszban tartja az egészséges zöld tea tisztító hatását, a desszert teák különleges tea gourman élményével. A gyönyörű rózsabimbók egyedi látványt kölcsönöznek a keveréknek. Illata szintén azonnal rabul ejt, epres, friss aromája miatt szinte azonnal szeretnéd megkóstolni! Légy azonban türelemmel! Ne használj hozzá forró vizet, fontos, hogy inkább 70°C-os vízzel öntsd fel a teát az igazán finom íz érdekében. Ha lefőzted, a tea ízében sem fogsz csalódni, tökéletesen egészítik ki egymást összetevői, a mazsola és az eper, míg a rózsabimbó előkelő kifinomult ízélményt ad.
Elkészítés csészében:
- 1 teáskanál tea
- 2,5 dl
- 70°C-os víz
- 3 perc
A megfelelő minőség, és íz élmény érdekében a zöld teákhoz 70°C fokos vizet használjunk!
A tökéletes teavízet kétféleképpen is előállíthatjuk:
- Vízforralóban a 100°C-ra forralt 2,5 dl víz esetén, nyitott vízforraló tetővel 5 perc alatt hűl a kívánt 70°C fokra
- Kiöntjük egy üveg edénybe hűlni. A víz pont 70 fokig gőzölög. Amikor a vizünk már nem gőzölög, de kezünkkel érzzük a kellemes meleget, akkor öntsük le vele a teafüvet, és hagyjuk ázni 3 percig
A tea három fő hatása:
- A zöld tea élénkít, karcsúsít és segít az öregedés megelőzésében is, antioxidánsainak köszönhetően.
- Az eper és a mazsola értékes vitaminokat tartalmaz. Az eperben például rengeteg C-vitamin, folsav, kálium és B6-vitamin található.
- A levendula nyugtat és kisimítja az idegeid, miközben a tea segít ellazulni.
Nyomokban csonthéjasokat tartalmazhat.