Elkészítés csészében:
- 1 teáskanál tea
- 2dl víz
- 70C°
- 1 perc
A japán típusú Senchát egyre növekvő mértékben termeszik a kínai teakertekben. A belőle készített főzet mézsárga színű.
A Sencha zöld tea valójában Japánban a legnépszerűbb, de egy kínai szerzetestől ered. A mi kiváló minőségű Kínai Sencha zöld teánk pedig felveszi a versenyt a legjobb japán testvéreivel. A sencha teát a levelek gőzölésével és többszöri sodrásával állítják elő, ettől más, mint a többi zöld tea.
A Kínai Sencha zöld tea kiváló alapanyaga lehet különböző koktéloknak, de más receptekkel is kísérletezhetünk, ha lefőztük a teát. Keverhetjük például meggylével, joghurttal és egy kis mézzel, hogy frissítő ízű és vitamindús italt kapjunk!
A tea három hatása
- Immunerősítő, rákmegelőző hatása van antioxidánsainak köszönhetően.
- Élénkít és segíti a koncentrációt.
- Akár a fogyásban is társunk lehet, gyorsítja az anyagcserét.