Leírás
A gyümölcsteákat, minden korosztály egész nap fogyaszthatja. Természetes vitamin forrás és még finom is. A Tihanyi levendula gyümölcstea megidézi a nyarat és a balatoni emlékeket illatával és pompás ízeivel. A csipkebogyó, eper, bodza és málna ízét a csodálatos levendula emeli ki.
Elkészítés csészében:
- 1 teáskanál tea (5g)
- 2,5 dl víz
- 100°C
- 5-8 perc
Elkészítési javaslat:
- Minden teára vonatkozik, hogy a legjobb ízhatást tisztított vízzel tudjuk elérni. Amennyiben csapvizet használsz és van időd, forrald fel kétszer egymás után a vizet és így öntsd le a teát
- Az áztatási időnél érdemes figyelembe venni, hogy minél tovább áztatjuk a teát inkább a savanykás fűszeres jegyek erősödnek fel, míg a rövidebb, 5 perces áztatás esetén az édesebbek.
A tea három hatása:
- Az alma sok antioxidánst tartalmaz, erősíti az immunrendszert és gyulladáscsökkentő hatása is van.
- A levendula görcsoldó és nyugtató hatással bír és a fejfájás, a migrén ellen is bevethető.
- A bodza vízhajtó hatású és serkenti az emésztést.
Nyomokban csonthéjasokat tartalmazhat.