Leírás
Elkészítés:
- 0,30g matcha por ( 1/4-ed csapott teáskanál)
- víz
- 40-80C°
A LUCKY MATCHA HATÁSA 8 OK MIÉRT IGYÁL MATCHÁT MINDEN NAP:
1. Magas az antioxidáns tartalma
- Egyetlen csésze 5x annyi antioxidánst tartalmaz mint bármely más étel
- Ragyogó bőrt, kölcsönöz, hatástalanítja stresszt, így kisimult, ránctalan külsőt kölcsönöz fogyasztójának.
- Magas az EGCG (epigallocatechin gallate) nevű katekintartalma, amely a rák elleni küzdelemben segít, rákmelegőző hatása van
2. Méregtelenít kívül belül
- A tea fogyasztása kisöpri a szervezetből a nehézfémeket is, a természet erejével, már napi egy csésze matcha teával megtisztulhatunk.
3. Erősíti az Immunrendszert
- Matcha teának természetes gyulladáscsökkentő hatása van. Így megakadályozza a betegségek kialakulását. Fantasztikus energiaforrás, hiszen egy csésze fedezi a napi kálium, C-és A-vitamin, vas, fehérje, kalcium szükségletet.
4. Fogyás egészségesen: A Matcha kalóriát éget!
- A matcha tea hatékony zsírégető és fokozza az anyagcserét, használata azonban biztonságos a fogyáshoz. Mert 100%-ban természetes, mellékhatások nélkül.
- Sőt, rengeteg klorofill is található benne, ami egy nőket érintő és szinte leküzdhetetlennek tűnő problémára is megoldás lehet: a rendszeres matcha fogyasztás csökkenti a narancsbőrt! Hát nem csodálatos?
- Egy tanulmány szerint, amelyet a The American Journal of Clinical Nutritionban publikáltak, a zöld tea fokozza a termogenezist, vagyis azt a folyamatot, amelynek során a szervezetünk fokozott hőtermelésre használja a kalóriákat és ezáltal több zsír éget el. Alapállapotban a testünk az elfogyasztott kalóriák 8-10%-át égeti el ilyen módon. A matcha tea fogyasztásával azonban ez napi szinten 35-40%-ra nőhet! Vagyis az elfogyasztott kalóriák egy harmadát is el fogja égetni a szervezetünk, plusz mozgás nélkül.
- A benne található L-teanin aminosav, serkenti az anyagcserét és késlelteti az éhségérzetet.
5. Csökkenti a koleszterin szintet
- A fogyás mellett fontos odafigyelnünk a koleszterinszintre is. Sok magyarnak magas a koleszterinszintje, amelyet helyes étrenddel és matcha tea fogyasztással hatékonyan csökkenthet! Különböző népcsoportoknál végzett kísérletek alapján, ugyanis bebizonyosodott, hogy a matcha tényleg csökkenti a koleszterin szintet. A rendszeres fogyasztóknál csökken az LDL (rossz) koleszterin szint, míg a HDL (jó) koleszterin szint nő.
6. Nyugtat: Hatástalanítsd a stresszt az életedből!
- L-Teanin aminosavnak köszönhetően, melyet a matcha porrá őrölt levelei tartalmaznak: A Lucky Matcha fogyasztása elősegíti az alfa hullámok termelődését az agyban, amely fokozza a relaxációt, anélkül hogy álmosítana. Ezek a hullámok elcsendesítik a belső monológot is. Miközben a matcha tea az elménket éberré teszi, álmosság nélkül érhetünk el vele nyugalmi állapotot, ezért a meditáció és a relaxáció előtt is ihatjuk.
- Az L-Teanin serkenti a dopamin és szerotonin termelődését, ez a két anyag pedig köztudottan jelentősen javítja hangulatot
7. Javítja a memóriát, koncentrációt: Miért cseréld a kávét Matcha teára?
- A matcha tea élénkítő hatása koffein, tein és antioxidáns tartalmának köszönhető. A tein (a teában található koffein) serkenti a szívműködést, csökkenti az álmosságot és a fáradtságérzetet.
- Egyetlen pohár matcha tea HETVENSZER annyi antioxidánst tartalmaz, mint egy pohár narancslé és a zöld teánál is tízszer több az antioxidáns tartalma.
8. Kávé helyett: Egész napos fókuszált nyugalom, mellékhatások nélkül
- A kávé rövid időre pörget fel és ha túl sokat iszunk, szívdobogásérzést, gyomorideget és egyéb kellemetlen tüneteket okoz. A matcha tea fogyasztása viszont nagyobb tudatosságot igényel, ezzel máris minőségbeli változást hoz az életedbe.
- A kávé és a matcha is sok koffeint tartalmaz. Egy csésze matchában nagyjából feleannyi koffein van, mint egy csésze kávéban, hatásuk azonban teljesen eltér. A matcha javára! A kávé ugyanis csak 1-2 órára tölt el energiával, a matcha tea hatása azonban 4-6 órán át is kitart!
- A kávé kesernyés ízét sokan valójában nem is szeretik, ezért tejjel és cukorral – sőt egyéb cukros finomságokkal – isszák, igazi kalóriabombává változtatva az italt. Ezzel szemben a matcha íze friss, füves, de egyáltalán nem tolakodó, nem hagy olyan utóízt a szádban, mint a kávé. A matchát is ihatod tejjel, de hidd el, hagyományosan a legfinomabb! Mivel nem fogod a matchát cukrozni és nagy eséllyel tejszínhabbal se díszíted agyon, máris megspórolsz egy csomó fölösleges kalóriát és haszontalan cukrot a reggeli rutinodból!
- A kávé csak koffeinnel élénkít, és ha rendszeresen isszuk, egyfajta függőség alakul ki iránta. Már nem megy úgy a kelés nélküle, ha nem iszunk kávét, a vérnyomásunk is leesik. A matcha ezzel szemben nem csak koffeint tartalmaz, hanem rengeteg antioxidánst (a korábban említett EGCg-t), élénkítő, a koncentrációra csodálatosan ható L-teanin, káliumot, vasat, A- és C vitamint kalciumot és fehérjét is.
A Lucky Matchát Kiotóban, kizárólag szár és ér mentes tealevelekből állítják elő, ami csodálatos jáde színt, és csokoládés ízvilágot kölcsönöz neki. Felébreszti a testet, megnyugtatja a lelked. Feltölt energiával, vitaminokkal, antioxidánsokkal. A benne található L-Theanine dopamint és szerotonint állít elő, megteremtve a békét és figyelmet egyszerre.
Miért Lucky és miért róka?
Mert hiszünk a szavak erejében. Minden doboz rejt egy üzenetet, ami számodra hozhat pozitív gondolatot, egy ötletet vagy akár egy mosolyt is, hogy igazán bearanyozza a napod a kedvenc zöld italod.
A matcha tea, a zöld arany, a bőség és jólét szimbóluma japánban. Természetes találkozás a hasonló elveket képviselő kicune (róka) szellemiségével.
A Lucky Matcha elkészítése egyszerű, de mégis szertartásos odafigyelést igényel. 1/4 teáskanál matchát önts fel 2 dl 40-80°C-os vízzel és keverd, míg teljesen homogén nem lesz az ital, a tetején pedig szép, egységes habréteg jelenik meg.
Matcha elkészítési módok
A nem-hivatalos (csakai) és a hivatalos (csadzsi) teaszertartáson a más-más elkészítési módú matcha teákat isznak. A csakai során enyhébb főzetet készítenek, a csadzsi során viszont erős és enyhébb teát is. Először az erősebb koichát, majd az édesebb usuchát kóstolják meg.
A sűrűbb, krémesebb Koicha (濃茶) tea elkészítéséhez több gyakorlatra van szükség. A Koichához 4-5 chasahakuval, azaz bambusz kanállal teszünk a csészébe, amit fél deciliter vízzel öntünk fel. A matcha port a víz egy részével, megfontolt mozdulatokkal keverjük krémesre, habosra. Ha már krémes, hozzáadjuk a maradék vizet és még keverjük kicsit.
Az édesebb, enyhébb, ugyanakkor hígabb Usucha (薄茶) tea készítéséhez általában két chashaku teára és 1 dl vízre van szükség. A teát 40-80 fokos vízzel öntjük fel. Ezt a chasennel, a borotvapamacsra emlékeztető bambuszkeverővel habosra keverjük. Arra nagyon kell ügyelni, hogy a tea felülete minél egységesebb legyen, a habon pedig ne legyenek nagy buborékok.
Ha szeretnél többet tudni: luckymatcha.hu