Leírás
A Kínai Sencha zöld tea kiváló alapanyaga lehet különböző koktéloknak, de más receptekkel is kísérletezhetünk, ha lefőztük a teát. Keverhetjük például meggylével, joghurttal és egy kis mézzel, hogy frissítő ízű és vitamindús italt kapjunk! A zöld tea erősíti az immunrendszerünk, fogyaszt, szépít kívül belül. Tökéletes, egészséges alternatívája a reggeli kávénak. Napi egy csésze is tisztító és viricid hatású.
Elkészítés csészében:
- 1 teáskanál tea
- 2,5 dl víz
- 70°C
- 2 perc
A megfelelő minőség, és íz élmény érdekében a zöld teákhoz 70°C fokos vizet használjunk!
A tökéletes teavízet kétféleképpen is előállíthatjuk:
- Vízforralóban a 100°C-ra forralt 2,5 dl víz esetén, nyitott vízforraló tetővel 5 perc alatt hűl a kívánt 70°C fokra
- Kiöntjük egy üveg edénybe hűlni. A víz pont 70 fokig gőzölög. Amikor a vizünk már nem gőzölög, de kezünkkel érezzük a kellemes meleget, akkor öntsük le vele a teafüvet, és hagyjuk ázni 3 percig
A japán típusú Senchát egyre növekvő mértékben termesztik a kínai teakertekben. A belőle készített főzet mézsárga színű.
A Sencha zöld tea valójában Japánban a legnépszerűbb, de egy kínai szerzetestől ered. A mi kiváló minőségű Kínai Sencha zöld teánk pedig felveszi a versenyt a legjobb japán testvéreivel. A sencha teát a levelek gőzölésével és többszöri sodrásával állítják elő, ettől más, mint a többi zöld tea.
A tea három hatása
- Immunerősítő, rákmegelőző hatása van antioxidánsainak köszönhetően.
- Élénkít és segíti a koncentrációt.
- Akár a fogyásban is társunk lehet, gyorsítja az anyagcserét.