Leírás
A gyümölcsteákat, minden korosztály egész nap fogyaszthatja. Természetes vitamin forrás és még finom is. A sütőtök-kurkuma gyümölcstea ideális választás ősszel. Megidézi a sárguló levelek és a meghitt esték hangulatát, miközben gyengéden kényeztet. A sütőtök és a kurkuma szerelméből születő tea íze nem tolakodó, tökéletesen kiegyensúlyozott. Az ízek és illatok nem nyomják el egymást, hanem legjobb tulajdonságaikat engedik érvényesülni.
Elkészítés csészében:
- 1 teáskanál tea (5g)
- 2,5 dl víz
- 100°C
- 5-8 perc
Elkészítési javaslat:
- Minden teára vonatkozik, hogy a legjobb ízhatást tisztított vízzel tudjuk elérni. Amennyiben csapvizet használsz és van időd, forrald fel kétszer egymás után a vizet és így öntsd le a teát
- Az áztatási időnél érdemes figyelembe venni, hogy minél tovább áztatjuk a teát inkább a savanykás fűszeres jegyek erősödnek fel, míg a rövidebb, 5 perces áztatás esetén az édesebbek.
A tea három fő hatása:
– A teában található tök és sárgarépa béta-karotint tartalmaz, amely az A-vitamin provitaminja és többek közt a szem egészségéért felel.
– A kurkumának gyulladáscsökkentő hatása van és bizonyítottan jót tesz a hasnyálmirigynek, segít a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében és kezelésében is.
– A fehéj szintén segít a vércukorszintet egészséges szinten tartani és antibakteriális hatással is bír.
Nyomokban csonthéjasokat tartalmazhat.