Leírás
A gyümölcsteákat, minden korosztály egész nap fogyaszthatja. Természetes vitamin forrás és még finom is. A Forralt bor gyümölcstea a legszebb gyermekkori emlékeket idézi fel. Finom, nem túl édes, de amikor kinyitjuk a csomagot, mégis olyan, mintha a nagymamánk almás rétesének illatát éreznék. A kész tea ugyanezzel az élménnyel kecsegtet, ideális hűvös estékre, akár a karácsonyi időszakban is. Belülről melegít, miközben a lelkünket is melengeti.
Elkészítés csészében:
- 1 teáskanál tea (5g)
- 2,5 dl víz
- 100°C
- 5-8 perc
Elkészítési javaslat:
- Minden teára vonatkozik, hogy a legjobb ízhatást tisztított vízzel tudjuk elérni. Amennyiben csapvizet használsz és van időd, forrald fel kétszer egymás után a vizet és így öntsd le a teát
- Az áztatási időnél érdemes figyelembe venni, hogy minél tovább áztatjuk a teát inkább a savanykás fűszeres jegyek erősödnek fel, míg a rövidebb, 5 perces áztatás esetén az édesebbek.
A tea három fő hatása:
- Az alma természetes gyulladáscsökkentő és antihisztamin is, így az allergia elleni küzdelemben is segít.
- A hibiszkusz szabályozza a vérnyomást és a koleszterinszintet is csökkenti.
- A csipkebogyó rengeteg C-vitamint tartalmaz, ezzel erősíti immunrendszerünk, illetve segít egészségesnek maradni.
A tea gyümölcscukrot, nyomokban csonthéjasokat tartalmazhat.