A gyümölcsteákat, minden korosztály egész nap fogyaszthatja. Természetes vitamin forrás és még finom is.
Elkészítés csészében:
- 1 teáskanál tea
- 2dl víz
- 100 fok
- 5-8 perc
Elkészítési javaslat:
- Minden teára vonatkozik, hogy a legjobb ízhatást tisztított vízzel tudjuk elérni. Amennyiben csapvizet használsz és van időd forrald fel kétszer egymás után a vizet és így öntsd le a teát
- Az áztatási időnél érdemes figyelembe venni, hogy minél tovább áztatjuk a teát inkább a savanykás fűszeres jegyek erősödnek fel, még a rövidebb 5 perces áztatás esetén az édesebbek.
Arabela (vadcseri) gyümölcs teánk egy karakán, ízletes tea. A benne található különféle gyümölcsök kiemelik egymás ízeit és végül egy különleges összhangot hoznak létre.
A tea három hatása:
- A bodza vízhajtó hatással bír, illetve erős izzasztó hatása is van, ezért például lázcsillapításra is szokták alkalmazni.
- A csipkebogyó magas C-vitamin tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert és szebbé teszi a bőrt.
- A meggy gyulladáscsökkentő, és csökkenti a vércukorszintet is.
A tea aszalt meggyet (cukor, fruktóz szirup, savanyúságot szabályozó citromsav, napraforgóolaj) tartalmaz. Nyomokban csonthéjasokat tartalmazhat.