Leírás
A gyümölcsteákat, minden korosztály egész nap fogyaszthatja. Természetes vitamin forrás és még finomak is. Ha olyan teát szeretnél, amivel biztos nem lősz mellé, az Áfonya gyümölcsteánk jó választás! Finoman savanykás és egyszerre édes íze tökéletesen idézi kedvenc gyümölcsünket, az áfonyát. Lepd meg vele szeretteid, készítsd el a teát egy nyugodt beszélgetéshez!
Elkészítés csészében:
- 1 teáskanál tea (5g)
- 2,5 dl víz
- 100°C
- 5-8 perc
Elkészítési javaslat:
- Minden teára vonatkozik, hogy a legjobb ízhatást tisztított vízzel tudjuk elérni. Amennyiben csapvizet használsz és van időd, forrald fel kétszer egymás után a vizet és így öntsd le a teát
- Az áztatási időnél érdemes figyelembe venni, hogy minél tovább áztatjuk a teát inkább a savanykás fűszeres jegyek erősödnek fel, míg a rövidebb, 5 perces áztatás esetén az édesebbek.
A tea három fő hatása:
- A teában található hibiszkusz segít a vérnyomás- és a koleszterinszint csökkentésében.
- A mazsola sok antioxidánst tartalmaz, és rengeteg kálium található benne, ami például a vércukorszintnek és a szervezet vízháztartásának szabályozásáért felel. Magnéziumtartalma az idegeknek és izmoknak tesz jót.
- Az áfonya szintén rengeteg antioxidánst tartalmaz, segít a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség vagy a rák megelőzésében is.
A tea természetes aromát, nyomokban csonthéjasokat tartalmazhat.