Leírás
A gyümölcsteákat, minden korosztály egész nap fogyaszthatja. Természetes vitamin forrás és még finom is. A Gyümölcskosár tea egy csésze édes, nyári erdő, kert ízeit idézi. Isteni mézédes cukor nélkül is! Forrón, jegesen, sőt még teakoktélba is igazi meglepetés élmény.
Elkészítés csészében:
- 1 teáskanál tea (5g)
- 2,5 dl víz
- 100°C
- 5-8 perc
Elkészítési javaslat:
- Minden teára vonatkozik, hogy a legjobb ízhatást tisztított vízzel tudjuk elérni. Amennyiben csapvizet használsz és van időd, forrald fel kétszer egymás után a vizet és így öntsd le a teát
- Az áztatási időnél érdemes figyelembe venni, hogy minél tovább áztatjuk a teát inkább a savanykás fűszeres jegyek erősödnek fel, míg a rövidebb, 5 perces áztatás esetén az édesebbek.
A tea három fő hatása:
- A fenséges erdei gyümölcsök antioxidánsokkal, flavonoidokkal erősítik az immunredszert
- Kiváló vitaminokban gazdag tízórai vagy uzsonna kísérője lehet, a benne található vitaminok segítik a többi étel megfelelő hasznosulását
- A benne található bodza, fertőtlenítő, gyulladáscsökknető
Nyomokban csonthéjasokat tartalmazhat.