Leírás
Ambootia volt az egyik első teakert, amelyet Indiában a brit gyarmatosítók alapítottak, még 1861-ben. A zöld-barna levelekből aranyszínű főzet készíthető, amelynek aromája és íze a lédús sárga szilvára és a csalánra emlékeztet. A Darjeeling fekete tea elegáns, visszafogott, klasszikus ízvilágot képvisel. Nem beszél mellé, azt kapod, amit kértél: egy illatos, karakteres fekete teát. Próbáld ki, ha valami igazán tiszta és határozott ízre vágysz!
Elkészítés csészében:
- 1 teáskanál tea
- 2,5 dl víz
- 100°C
- 1-3 perc
Elkészítési javaslat:
- Kancsóban történő elkészítés esetén, adjunk 10 gramm teát (kb. 5 teáskanál) 1 liter, forrásban lévő vízhez. Hagyjuk ázni 3 percig, majd szűrjük le és fogyaszthatjuk.
- Csészében történő áztatás esetén átlagosan 1- 3 percig áztatjuk. Ha kevesebb ideig áztatunk édeskés, ha hosszabb ideig fűszeresebb ízek kapnak hangsúlyt.
- Amennyiben a tea élékítő hatását szeretnénk fokozni, a mennyiséget növeljük, ne az áztatási időt.
A tea három fő hatása:
- A Darjeeling fekete tea a többi fekete teához hasonlóan élénkít.
- Kutatások szerint Darjeeling tea aromája és illata csökkenti a stresszt és fokozza a hangulatot.
- A fekete tea csökkenti a koleszterinszintet is.