Elkészítés csészében: 1 teáskanál teát adjunk 2 dl forrásban lévő vízhez. Hagyjuk ázni 3 percig, majd szűrjük le és fogyaszthatjuk.
Elkészítés kancsóban: Adjunk hozzá 10 gramm teát (kb. 5 teáskanál) 1 liter, forrásban lévő vízhez. Hagyjuk ázni 3 percig, majd szűrjük le és fogyaszthatjuk.
Átlagosan 1- 3 percig áztatjuk. Ha kevesebb ideig áztatunk édeskés, ha hosszabb ideig fűszeresebb ízek kapnak hangsúlyt. Amennyiben a tea élékítő hatását szeretnénk fokozni, a mennyiséget növeljük, ne az áztatási időt.
Srí Lanka Ruhuna régió alsóbb részeiből származó tea. A hosszú, vékony levelek kristálytiszta, narancssárga főzetet adnak, amely a fehér nugát kellemesen édes ízére emlékeztet. A tea ízét a tej még jobban kiemeli.