Leírás
A tealeveleket apró golyócskákká préselik. A főzet mahagóni sötét színű, íze gazdag, édes, malátás és tökéletesen sima. A teához kifejezetten illik a tej és a reggeli kávét is tökéletesen helyettesíti.
Elkészítés csészében:
- 1 teáskanál tea
- 2,5 dl víz
- 100°C
- 1-3 perc
Elkészítési javaslat:
- Kancsóban történő elkészítés esetén, adjunk 10 gramm teát (kb. 5 teáskanál) 1 liter, forrásban lévő vízhez. Hagyjuk ázni 3 percig, majd szűrjük le és fogyaszthatjuk.
- Csészében történő áztatás esetén átlagosan 1- 3 percig áztatjuk. Ha kevesebb ideig áztatunk édeskés, ha hosszabb ideig fűszeresebb ízek kapnak hangsúlyt.
- Amennyiben a tea élékítő hatását szeretnénk fokozni, a mennyiséget növeljük, ne az áztatási időt.
A tea három fő hatása:
- A fekete tea élénkít, antioxidánsai pedig sejtvédő hatással bírnak.
- A gyömbér gyulladáscsökkentő, görcsoldó és mikrobaellenes hatása is van. Magas az A-, C-, E- és B-vitamin tartalma.
- A kakaóbab csökkenti a vérnyomást és a koleszterint is.